Boom

Theatervoorstelling voor kinderen 3+ voorstelling van 11u tot 12u en van 15u tot 16u

Locatie

Diepenbeek 3590 pastorijstraat Ontmoetingscentrum Lutselus

Alsof je je op een open plek in het bos bevindt, maak je in 'bOOm' mee hoe een kleine stek uitgroeit tot een grote, sterke boom. Het leven van de boom ontwikkelt zich voor je ogen, doorheen de verschillende seizoenen en zijn verschillende levensstadia.

​Je kijkt, je voelt, je hoort hoe de boom groeit en bloeit, maar ook het leven in, rond en op de boom wordt voelbaar gemaakt. het bos en zijn bewoners komen mee tot leven in klank en beeld. Want als je verder kijkt, zie je dat de boom niet alleen is. Achter zijn stevige schors krioelt het immers van leven. Zijn jonge twijgen buigen wanneer er een rups over loopt, eekhoorntjes spelen lustig in zijn takken, een vleermuis houdt zijn winterslaap in de holte van de stam.

​De boom versterkt zich door de seizoenen en barre weersomstandigheden heen; het fragiele twijgje wordt een sterke, imposante boom. Wie weet hoeveel lentes er zijn gepasseerd? Om die hele evolutie te kunnen zien, zou je ouder moeten zijn dan de leeftijd van al je grootouders samen...

​In 'bOOm' krijg je een volledige levensloop van een boom te zien in één voorstelling. zonder woorden, maar visueel erg sterk, met een knappe 'boom'-constructie, muziek en een tikje acrobatie brengt Compagnie Quand je serai grand-e het levensverhaal van de boom op de scène. Poëtisch en trefzeker.

​Twee acteurs/acrobaten construeren de boom - letterlijk - voor je ogen. Met een trompet en een accordeon, met loops van geluiden, muzikale effecten en bruitage creëren ze een hele wereld. Ze klimmen in de boom, houden zich eraan vast, verstoppen zich erin, wat het leven van en in de boom extra illustreert.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
5.00

5,00 euro volwassenen 6 euro

Inschrijven

inschrijven via http://www.diepenbeek.be/reservatie of via 011/ 49 19 00

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

dienst vrijetijd Diepenbeek

Deelnemen

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

2de hands beurs

Meer activiteiten

Zo Feb 02
Locatie

Diepenbeek

Zo Feb 02
Locatie

Diepenbeek

Za Feb 15
Locatie

Stevoort